I de flesta restaurangkök använder man ingredienser som gör maten så god det bara går. Man använder grädde i maten, smör för att steka primörer och kött som har en del fett för att göra det så mört som det bara går. När man använder dess ingredienser dag efter dag, år efter år, ställer det till sist höga krav på att VVS-systemet fungerar som det ska.

För att inte avloppet helt ska kollapsa, så bör man installera en fettavskiljare som ser till att fettet inte bara åker ut i avloppet. I vanliga fall tar det kommunala VVS-systemet hand om allt som inte ska ut i avloppet, men när det kommer till restaurangernas avlopp är de skyldiga till att hjälpa till så att inte allt fett bara lägger sig i avloppssystemet. Det är därför restaurangerna bör ha egna fettavskiljare i sina rör.

Restauranger behöver fettavskiljare

I en restaurang brukar man samla ihop all disk och man måste diska dem ordentligt. Det ska gå fort när disken ska bli ren, man hinner inte alla gånger samla upp allt fett för hand när man arbetar på en restaurang. Det kommer alltid ut fett i avloppet, det kan inte hjälpas. Man måste fånga upp fettet på annat sätt. En fettavskiljare fungerar så att när fett blandas med vatten, så ser man till att samla upp det i en tank. När man saktar ner avloppet, och samlar det i en tank, så separeras fettet från avloppsvattnet, det flyter upp och lägger sig ovanpå vatten. Sedan när fettet har stannat kvar i tanken, och vattnet har åkt ut, så tar man enkelt bort fettet som är kvar i tanken. Läs mer om fettavskiljare på: https://www.fettavskiljare.org.