Någon fyller jämnt, det är mitt i sommaren, ni kommer bli minst femtio personer. Alla nära och kära släktingar och goda vänner. Ni har beställt sol och fint väder, nu är det bara maten kvar.

Vad passar då bättre än att boka en cateringfirma. Det är en sommarfest, det är inte stram dukning med vita linnedukar och silverbestick. Det ska kännas som en stor härlig picknick i det gröna. Ni har redan en vacker plats att vara på, ett parkliknande område, med både sol och skugga, och härliga ytor. Ni tänker er att man minglar runt och slår sig ner lite där det faller sig. Antingen på filtar på gräsmattan eller vid sittgrupper. Barnen springer omkring på gräset och leker. I den här miljön kör en Foodtruck med catering från Stockholm in och festen kan börja. Det kan bli så att det blir årets fest och en kombination av festival, familjefest, släktträff och picknick i det gröna med vänner.

Streetfood från en Foodtruck

En fest i det gröna, ska vara okomplicerad och enkel. Det passar med streetfood, som inte kräver speciell dukning. Den ska kunna ätas stående, sittande, med händerna eller självklart vid ett bord om man vill. Det ska vara gott och fräscht, gärna vegetariskt och/eller veganskt. Det ska finnas olika rätter att välja på så att alla smaker blir tillfredsställda. Har man själv vegetariska preferenser och vill bjuda sina vänner och släktingar, som inte alla är vegetarianer, är detta ett tillfälle att övertyga. De flesta kommer bli överraskade över variationen och smakrikedomen. När råvarorna är fina och valda med omsorg och maten lagas med kärlek, kan resultatet bara bli fantastisk.

Mat med inspiration från Medelhavet, Mellanöstern och Kalifornien

Vad sägs om Falafel, Hummus, Couscous, Fermenterad rödkål, sallad, Halloumi, friterad aubergine, Mangosås och färskt bröd? Det vattnas i munnen bara av namnen på rätterna. Det kommer garanterat bli succé inte bara bland dina redan frälsta vegovänner utan även hos de som tidigare kanske inte är så bekanta med konceptet. Man kan komplettera med vegansk korv, pommes frites, läsk, öl eller Kombucha, och självklart glass. Alla kan hitta en favorit bland rätterna. Nu kan du fokusera på att tänka ut roliga lekar, dekorera med fina lampor och vimplar. Kanske boka ett band, och ordna med en liten scen för levande musik. Din fest kan bli årets höjdpunkt och maten blir kronan på verket. Grattis till idén och lycka till!